Пролетта е време на будење – не само во природата, туку и во нашето тело. Совршено време за свежи, разиграни и хранливи оброци!
Рецепт за една лесна и хранлива пролетна салата, која ќе внесе боја, енергија и вкус во вашата чинија
Состојки:
1 чаша свеж кељ (или мешана зелена салата)
1/2 чаша варена интегрална спирална паста (или фусили од леблебија)
1/2 шолја печени коцки тофу или пилешко
3-4 јагоди (исечени)
1 младо кромитче
1 рака бадеми
Маслиново масло, сенф, лимон и сол
Начин на подготовка:
Измешај ги сите состојки во голема чинија. За дресинг измешај 1 лажица маслиново масло, 1/2 лажиче сенф, сок од лимон и малку сол. Прелиј ја салатата и уживај во совршен пролетен оброк!
Идеална е за ужина, ручек или како лесна вечера.